wat u niet mocht lezen op het forum bij Peeters&Pichal op radio1

29 10 2007

Mijn moeder maakt zich zorgen, ze is bang. Ze zegt dat ze mij als gevolg van dat bloggedoe en dat gemail nog eens “in de bak” zullen steken. Terwijl ik toch maar gewoon mijn mening zeg.

Ik vraag me stilaan ook af of het “alle hens aan dek” is bij radio1 wanneer ze een mail krijgen of een reactie op hun forum van mij. Ik krijg geen antwoord. Tot daar aan toe. Maar nu word ik word gewoonweg gecensureerd. Weggeveegd. (of meet ik mezelf nu te veel eer aan?)

Gisterenavond schreef ik een reactie bij Peeters&Pichal op “naamsverandering”. Deze morgen zag ik het netjes op het forum staan. Ik keek net of er nog reactie op gekomen was en mijn bericht is gewoon WEG. Terwijl het helemaal niet zo erg was wat ik schreef. Enkel wat milde kritiek. Oordeelt u zelf. (Ik zal het ongeveer proberen weer te geven zoals ik het geschreven heb, ik heb geen kopie omdat het rechtstreeks moet ingevuld worden op de site)

“Flauwekul” (dat was de titel)

Wordt naamsverandering de nieuwe trend? Na borsten, billen, en wat weet ik nog allemaal gaan we nu ook massaal onze naam veranderen? Wat is er mis met “Pichal”. Hoogstens dat mensen de moeite niet nemen om die correct uit te spreken?

Een “ongewone” naam heeft enkel voordelen. Zoals:

Wanneer je ergens een tweede keer belt herinneren ze zich steevast dat je reeds eerder gebeld heb.

Wanneer je op een gastenlijst staat dan moet de onthaalhostess nooit zoeken want “oja, ze heeft die naam gezien!”

De enige gerechtvaardigde reden die ik kan bedenken is wanneer je bijvoorbeeld kind bent van Dutroux of familie van Horion. Maar verder?

Dus Sven, waarom? Schaam je je voor je vader? Of moet heel de familie zijn naam dan veranderen? Flauwekul, dat is het!

Lees ook “Waarom mag een informatiezender niet leuk zijn


Acties

Information

17 responses

30 10 2007
blanche

Een deftige reactie zoals deze wordt verwijderd? Misschien mogen alle reacties maar een paar uur blijven staan….of ze was te lang, of ze vernietigde zichzelf…? Toch niet te geloven hé…
Zelf zou ik mijn naam ook laten wijzigen als hij bespottelijk is. Tenslotte werden die namen ooit zomaar bedacht en als hij objectief hinderlijk is, vind ik niet dat je daar generatie na generatie moet blijven mee lopen.
Helaas lost een naamsverandering niet alles op. Ik heb ooit iemand geweten die Poep heette en haar naam liet veranderen in Paep. Helaas ging ze toen verder door het leven als Paep, alias Poep.

30 10 2007
Cupido

Er zijn van mij ook al postings niet verschenen op de site van Het Volk, HLN en dergelijke. Als de posting NIET IN HUN KRAAM PAST, zelfs al is hij niet beledigend dan verschijnt deze niet of wordt na een poosje verwijderd.

30 10 2007
Cupido

Bij Peeter&Pichal verdwijnen er inderdaad ook onderwerpen op de site: gisteren een item gezien over “Waardebons bij VandenBorre”, waarop ik zelfs gereageerd heb met wat ik ondervond met een reischeque van Neckermann. Vandaag vind ik de site niet meer terug.
Is deze verdwijning bewust of eerder onbewust ?

30 10 2007
luisindepels

Hoe groter de waan hoe minder ze tegen kritiek kunnen. Wie wind zaait moet tegen de storm kunnen.

30 10 2007
Menck

Er zal enkel worden weergegeven wat hen zelf zint of uitkomt. Dat is helaas al te vaak zo, tot zelfs in blogland toe.

30 10 2007
pierre du coin

Bizar. Straks moet je je telkens ook een nieuwe nickname aanmeten om je comments gepost te krijgen bij P&P

30 10 2007
gerda

Ik heb nochtans heel fatsoenlijk mijn voornaam en naam doorgegeven, ik geef nooit ergens
anonieme reacties. En mijn bericht stond eerst een halve dag op het “Pi-pa” forum!
Heb het daar nu zelf gevraagd, benieuwd wat ze nu nu met het bericht zullen doen!
Zéér vreemd.

1 11 2007
Cupido

@gerda: Peeters&Pichal hebben zich inmiddels via hun website op Radio 1 verontschuldigd voor het wegvallen van reacties wegens technische problemen (!)

1 11 2007
gerda

Ja, ik ben eens gaan kijken, wel vreemd, natuurlijk, er stonden maar vier reacties op die dag op en één daarvan (middenin dan nog) is weggevallen wegens “technisch problemen”. Maar ja, ik zal ze maar geloven zeker?
Wat mijn idee was is dat ze mijn reactie gewist hebben omdat ze zullen gedacht hebben dat het een grap was, vermits ik nu ook niet echt een “gewone” familienaam heb.
Dank je!

4 11 2007
Cupido

Wat U niet mocht lezen op het forum van Het Nieuwsblad “Boekenbeurs” van de hand van Dirk Musschoot: vrijdag 2 nov. schreef een lezer letterlijk het volgende “Ik was verwonderd dat de hostessen op de stand van Het Nieuwsblad op de Boekenbeurs niet wisten wat een Privilegepas (voordelenpas voor lezers van de VUM-kranten) was, en toen ik het hoorde zegden ze dat zij maar ingehuurd waren en ze vroegen of dit een gratis abonnement was”. Deze reactie en mijn antwoord hierop zijn vandaag 4 nov. op “geheimzinnige” wijze van de site verwijderd.
Nochtans vond ik hier niets aanstoodnemends aan.

7 11 2007
Sven Pichal

Kijk, het is soms zinvol om eens op je naam te googlen ;-). En zo kom ik op deze leuke blog terecht.

Dag Gerda,
Inderdaad, er zijn heel af en toe jammer genoeg technische problemen met de website van Radio 1. Uiteraard was jouw reactie niet aanstootgevend!

En bovendien, heb je helemaal gelijk. Ik ben fier op die familienaam ‘Pichal’. De vele foute schrijfwijzes van die naam, leek ons gewoon een leuke aanleiding om het te hebben over het aanpassen van je naam.

Maar intussen heet ik dus zeker nog Pichal, en door die naam te googlen, kwam ik toevallig op jouw blog terecht…

Nog eens onze excuses voor de mankementen!

Groet,
Sven

7 11 2007
gerda

Dank u Sven voor de verhelderende uitleg, ik heb dus verkeerdelijk gedacht dat het er mee te maken had dat jullie misschien dachten dat ik een flauwe grappenmaakster was door met mijn eigen naam te reageren. Die lokt namelijk regelmatig zo’n reactie uit. Mijn excuses en fijn dat je dit hier zelf even komt verduidelijken.

Tegelijk bespaart jouw bezoekje (je komt toch nog even kijken of ik gereageerd heb?) me een mail naar jullie (Pipa dus): ik wou deze morgen namelijk vragen (maar door te druk niet gelukt) om eens uit te zoeken waarom de prijs van de benzine nog steeds mag aangekondigd worden met drie cijfers na de komma.

Was er geen richtlijn of verplichting bij de invoering van de euro dat men tot twee cijfers na de komma moest afronden?
Is dit om ons psychologisch te misleiden over de prijs van de benzine?
1,249 eur per liter “ziet” er immers goedkoper uit dan 1,25 eur. Omgekeerd gaat het ook natuurlijk ook op: 1,252 is meer dan 1,25 afgerond, maar betalen we dan toch 1,252? Ingeval we 50 l tanken is dat 10 cent verschil.

Of is er gewoon een hele simpele uitleg voor en/of wetgeving over?

We kunnen meteen de topic hier starten.
Het forum op “gerdernissen” is nu geopend!
Niet drummen en niet allemaal tegelijk!

27 11 2007
Sven Pichal

Morgen het antwoord op deze vraag in Peeters en Pichal. (onder voorbehoud, want er kan altijd iets superactueels tussenkomen hé Gerda ;-))

Groet!
Sven

28 11 2007
gerda

Joehoe, dit had ik net nodig! Super(benzine)!

19 12 2007
simpele verzuchtingen 01/1 « blog der zuchten

[…] steeg me naar de wangen toen ik gisteren mijn antwoordapparaat beluisterde: men vroeg me van Peeters&Pichal om terug te bellen: “’s avonds nog of de volgende dag voor negen uur” Op 27 […]

19 12 2007
simpele verzuchtingen 01/1 « blog der zuchten

[…] steeg me naar de wangen toen ik gisteren mijn antwoordapparaat beluisterde***Men vroeg me van Peeters&Pichal om terug te bellen: “’s avonds nog of de volgende dag voor negen uur”*** Op 27 […]

26 01 2010
vakantienieuws

Hallo ,

Ik ben net terug van een vakantie naar spanje. als je ooit in de buurt bent van baskenland en e houd van Fietsen dan moet je zeker de fabriek van orbea gaan bezoeken.
Je krijgt er alle informatie van en eht zijn super fietsen. Ik heb deze tip gekregen via een kleine site vakantie nieuws
Nu ik vond de linkop jullie site en wou jullie toch nog even bedanken .

Plaats een reactie