emma toch! (herh.)/lalola/louis louise vtm

19 01 2008

De directeur van een bekend productiehuis, een goede vriend van me, verkoos dit berichtje van 6 januari 2007 als zijn favoriete posting van het afgelopen jaar. Hij mailde me onderstaande primeur:

Hey Gerda!

Je hebt helemaal gelijk, dat “Emma” telenovella-ONDING is niet te doen. Je weet, wij kunnen veel beter! Dat is ons motto! We hebben het al bewezen met “Sara”, dat een groot succes is. Zoals je wellicht ook al zal vernomen hebben (heb ik je gemist op ons sneak-preview feestje??) via de vakpers en andere media, komen we in september met een nog subliemere telenovella, die werkelijk alles zal overklassen: “LALOLA” over een MACHO DIE DOOR EEN WAARZEGSTER WORDT OMGETOVERD IN EEN VROUW”. Een stukje zedenkomedie in ware Almodovar stijl!

Als primeur voor je blog, een kleine synopsis.

“Lalola is een beetje een triestige, eenzame figuur die zijn dagen doorbrengt met het zappen tussen belspelletjes, teleshopping en astrologenprogramma’s en het telefoneren naar die diverse programma’s. Op een dag raakt hij binnen in “Voorspel je toekomst” op WijfTV. De astrologe van dienst voorspelt hem een allesbepalende ommezwaai in zijn leven en ze straalt haar bovennatuurlijke gaven door het tv-scherm zodat Lalola in een prachtige blonde stoot verandert.

Onmiddellijk gaat er een nieuwe toekomst voor haar/hem open: ze krijgt al meteen een aanbieding om als langbenig model te poseren bij de Ferrari’s op het autosalon. Daar wordt ze ontdekt door de organisator van de Miss Belgian Beauty wedstrijden. Deze trekt direct met haar naar de Carré alwaar hij haar zijn liefde verklaart. Zij speelt dit spel sluw mee want ze weet natuurlijk dat deze man vele deuren voor haar kan openen. O.a. die van Regi, die al snel brood ziet in haar goed in de markt liggende Barbieschoonheid en met haar een singeltje opneemt.

Daarna verschijnt ze samen met de winnaar van de reality-soap, “FC Nerds” op het gala van de gouden schoen. De roddelpers spreekt van een nieuw Miss/Sportkoppel.

Vele afleveringen lang zullen we vervolgens vullen met tv-in-tv dmv haar BV-avonturen, waarin alle grenzen tussen ficite en non-fictie zullen vervagen. Een eigen tv-show, een realityprogramma waarin ze een man zoekt – want I.C. heeft ze ondertussen al bedankt voor bewezen diensten en gedumpt omdat er in een “omgeturndeman-zoekt-man” een groter uitmelkpotentieel zit – een quiz, een eigen blad, een boek en een blog die ze natuurlijk beide laat schrijven door een ghostwriter, om te eindigen op de boekenbeurs met een man, een kind (“de grote bevallingshow”!!), een grote tv-familie, een villa in Brasschaat, gekocht uit een faillissement van een in de goot geraakte voormalige tv-ster (wegens gebrek aan een nieuw contract), een vakantiewoning in de Ardennen van haar schoonfamilie (alles voor de show!), een ochtendprogramma op Radio1 waar ze Annelies Beck vervangt en een optreden op Werchter waar ze een natuurgetrouwe playback zal geven van Amy Winehouse aangezien ze ondertussen zelf zwaar aan de drank en andere geestesverruimendemiddelen zit.”

Tot zover de eerste reeks. Maar Gerda, ik kan je in alle vertrouwen vertellen dat er nu al volop zwaar wordt gebrainstormd over een tweede serie. Diverse geniale ideeën werden al naar voor gebracht: we zouden kunnen haar afkickpogingen volgen gecombineerd met opnames in diverse ziekenhuizen in psychiatrische instellingen om tenslotte te eindigen met (life-on-tape!) haar eigen zelfmoord! En van de begrafenis maken we dan natuurlijk ook één tv-feest!

Ja, Gerda, je leest het goed: een compilatie van tien jaar commerciële televisie verzamelt in de ultieme telenovella – realityserie! Op naar een Emmy Award!

Chiao!x


Advertenties

Acties

Informatie

8 responses

20 01 2008
tante annie

ha zo lalola. of toch ongeveer.

21 04 2008
Dorien

Vtm die zich met Almodóvar vergelijkt… Hm.

31 05 2008
maarten

Hier zitten we toch niet op te wachten?

11 06 2008
stephanie

op sara zaten we ook niet te wachten en wat een super succes was dat vindt het zo spijtig dat het bijna gedaan is dus dit kan ook lukken

15 06 2008
Dorien

EMMA WS OOK GOETT !!!

19 08 2008
Audrey

Dat zal heel goed zijn! Bravo VTM!

27 08 2008
Stefany

weeter iemand wanneer dit begint want ik denk dat da heel schoon gaat zijn.

25 09 2008
jasmien

eee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: