blognovella – linda – aflevering 3

25 10 2007

(Wat voorafging: lees aflevering 2)

Twee weken na het examen vindt Linda een brief in de bus: ze is geslaagd maar helaas werd er een andere kandidaat aangenomen. Het raakte haar koude kleren niet. Ze vroeg zich zelfs niet af wie het geworden was. Op de opleiding mocht ze ondertussen een stageplaats uitkiezen waar ze binnen een aantal weken zou beginnen. Dat zinde haar meer.

Als alles goed ging zou ze bij PIAS, een platenmaatschappij, aan de slag kunnen gaan als stagiaire. Vreemd genoeg was niemand enthousiast over deze stageplaats, waar er al eerder cursisten geweest waren. “Die muzikanten”, “die producers”, “die onregelmatige uren”, die moeilijke mensen”. Dat waren de verhalen die de ronde deden. Net wat er haar zo in aantrok. Dit was de job voor haar.

Drie dagen na de ontvangst van de brief van het gemeentebestuur belt Linda’s moeder. Opgewonden vertelt ze dat de burgemeester gebeld heeft omdat ze Linda niet konden bereiken. “Je moet onmiddellijk bellen want ze willen je aannemen”. Dit moet Linda even laten bezinken. Moeder begrijpt niet dat ze niet wildenthousiast is. Een job! Komt zomaar vanzelf in de schoot vallen. Dit is echter helemaal niet wat Linda wou, hier had ze echt geen zin in. Het examen en de dompige sfeer van het gemeentehuis had ze voorgoed uit haar geheugen gewist.

Twee dagen verstrijken. Moeder belt weer. Dat de burgemeester weer gebeld heeft en dat ze toch écht dringend moet bellen. Waarom ze dat nog niet gedaan heeft? Om moeder te plezieren belt Linda de volgende dag de burgemeester. “We hebben een plaats vrij (ah natuurlijk, die gesco was nu inderdaad benoemd door zijn deelname aan dat examen en nu was zijn plaats als gesco vrij) en je had een zo goede uitslag op je examen dat we je eigenlijk graag zouden aannemen.”. “Goede uitslag?” “Ja, eigenlijk was je tot onze grote verbazing veruit de beste”.

Aha! Gedempte vreugdekreten bij Linda. Niet omdat ze haar wilden aannemen, maar omdat ze de beste was ‘tot hun grote verbazing”!

“Euh, daar moet ik even over nadenken, ik weet niet of ik daar wel zin in heb.” Verbijstering aan de andere kant van de lijn. “Over nadenken? Maar dit gaat hier wel over een baan bij het gemeentebestuur!” “Ja, net daarom dat ik er moet over nadenken”.

Twee dagen later. Linda heeft gewikt en gewogen. En beslist van het niet te doen.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: