de orde van de douchekapjes

28 05 2007

is gisteren bij de maandelijkse ondergrondse conventie tot de vaststelling gekomen dat deze blog u meer vertelt dan de kranten, en ook sneller is!

Vorige woensdag kon u hier al lezen over Roel Pieper, in verband met de broncode en L&H. Afgelopen vrijdag staat er, tot mijn grote verbazing, ineens een artikel in “De Standaard” over deze mijnheer.

In de kijker: Roel Pieper/Spraakmaker wordt luchtvaartpionier” door Ruben Mooijman.

Het lijkt wel een artikel geschreven door een hevig bewonderaar van dit heerschap. Of gewoon een overname van een persbericht. Geen enkele kritische noot.

Geïntrigeerd besloot ik nog wat verder onderzoek te doen, en het minste wat je kan zeggen is dat er in elk geval een reukje zit aan Roel…

Vooral dit artikel is de moeite waard, hieronder het besluit.

«Pieper maakt veel fouten, ladingen zelfs, maar elke keer komt hij weer op zijn pootjes terecht. Het geld lijkt hem te volgen waar hij maar gaat. Groot geld. Waarom? Simpelweg omdat de twee rijkste economieën ter aarde, de Amerikaanse en de Europese, elkaar niet goed begrijpen en Pieper dienst doet als tolk. Hij is het levende bewijs dat in deze industrie vriendschappen en communicatieve banden meer tellen dan kennis van technologische trends. Het punt is niet dat Pieper geen verstand van technologie heeft. Net als de meeste stervelingen wedt hij maar al te vaak op het verkeerde paard.»

De orde van de douchekapjes kent persoonlijk ook zo een rijke self-made man. Aan de ene kant dwingen deze mensen een bepaalde “bewondering” af om hun eigengereidheid, hun durf, hun stoutmoedigheid. Aan de andere kant blijken ze toch naar ons inziens te veel betrokken bij ondergrondfiguren, frauduleuze praktijken, gesjoemel en onverkwikkelijke gebeurtenissen en is hun enige drive uiteindelijk geld, veel geld, dat ze scrupuleus verdienen op andersmans kap, en macht, waarbij ze niets of niemand ontzien.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

29 05 2007
nel

Had ik tot gisteren nog mijn twijfels over het “cool”gehalte van douchekapjes, vandaag sluit ik me overtuigd aan bij de orde. Gisteren namelijk ‘Rescue me’ (canvas) gezien waar de sub-zero-coole Kathy een douchekapje droeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: