deux couleurs: rouge

20 04 2007

De eerste dag valt het niet op. Hooguit kijk je om omdat je een dame ziet passeren met rood pakje en rode hoed. (Neen, dat was niet de hostess van de luchthaven want die droeg ook nog eens én rode bloes én rode kousen én rode schoenen.) De tweede dag stel je vast dat het niet echt toevallig meer is. Een massa rood in het straatbeeld. En de derde dag begin je er op te letten en is het zo overheersend dat je er niet meer naast kan kijken. Veel rode auto’s. Opvallend veel rode emblemen. Rothko rood (maar misschien noemen ze het hier Mozart-rood). Werklui met rode werkkledij. Rode fietsen. Etalages vol rode kleren.

images-26.jpegimages-26.jpegimages-26.jpegimages-26.jpeg

Maar vooral – en ik heb een onderzoek gedaan van op een terras op een zeer drukke esplanade – minstens zes mensen op de tien draagt iets rood. Dat gaat van gigantisch véél rood tot kleine rode accessoires. Van een moeder en dochtertje samen met elk een rode trui en rode broek, tot elegante dames met rode regenjassen en geassorteerde rode handtas en rode schoenen en hippe mooie meiden met rood truitje of broek. Rode haarspeldjes. Rode ceintuurs. Rode boodschappentassen en heel veel rode winkelzakjes. Heren met rode sneakers, knappe jongens met rode schoudertassen en rugzakken en rode petten. Minder stijlvol rood bij minder stijlvolle mensen, rood bij oud en rood bij jong.

Ik heb er niet echt weet van dat rood de modekleur zomer 2007 is. Ook heb ik hier de kranten uitgevlooid om te weten of er een wedstrijd of een actie loopt deze week waarmee je gigantisch veel prijzen kan winnen wanneer je in het rood gespot wordt. Niets te vinden. Is Wenen onder dictatuur van Coca-Cola? Gesponsord door Mc Donalds? Is het een overblijfsel van de rode tirolervestjes en zit het rood bij de Oostenrijkers in de genen? Geen idee. Het is er gewoon.

(de foto-bewijzen zijn er in overvloed, helaas heb ik een kabeltje vergeten om ze te uploaden, die krijgt u volgende week)

Advertenties

Acties

Informatie

One response

26 04 2007
kaat

Reminder: ik zit nieuwsgierig te wachten op de foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: